Обратно към категорията

С много вълнение откриха учебната година в Болярово

Добавено на: 16.09.2019 18:25
   

Ето, че отново е първият учебен ден! Вълнуващ миг, в който децата, след дългите летни игри, прекрачват отново прага на родното училище. А за част от тях –първокласниците, е за първи път! Празник е и в детската градина – някои от децата вече преминават в подготвителната групичка, други – от най-малките, постъпват също за първи път! Всички те са посрещнати от своите грижовни учителки, а тържеството им е уважено от скъпи гости, родители и близки.

Несъмнено най-големи са трепетът и вълнението именно за първокласниците – в СУ „Доктор Петър Берон“ – град Болярово и в ОУ „Стефан Караджа“ за община Болярово. Те плахо тръгнаха по пътя на знанието, водени за ръка от своята първа учителка – госпожа Мария Тодорова за боляровските деца и госпожа Красимира Николова – за караджовските. Две млади, но въпреки това опитни и грижовни, усмихнати и любими учителки на много випуски.

Гости на училищното тържество в Болярово бяха общинският кмет Христо Христов, председателят на Общински съвет – Болярово Атанас Дженков, секретарят на общината Мария Чанева, главният експерт „Хуманитарни дейности“ Кольо Пехливанов, общинските съветници Янко Анев, Златина Петкова и Бинка Величкова.

С приветствие към ученици,учители, родители и гости се обърна директорът на боляровското училище Васил Гаджуров. Той пожела успешна учебна година на всички ученици и на своите колеги.

Приветства всички, събрани в училищния двор, и кметът на общината Христо Христов. Обърна се към първокласниците, останалите ученици, родителите, учителите и гостите с поздрав и уверение, че общинската власт ще продължи да съдейства с каквото е необходимо за протичане на нормален учебен процес във всички учебни заведения на територията на общината ни.

А самите първокласници се справиха отлично със своето първо научено стихотворение, поздравявайки всички, дошли да ги изпратят в този трепетен за тях ден. Батковците и каките от втори, четвърти и пети клас също участваха с тях в празничната програма, а след това петокласниците уверено ги въведоха за първи път в училище, след като директорът удари първия училищен звънец за тях и им плисна вода – за да им върви така учебната година.

Госпожа Тодорова посрещна всяко от децата с питка и мед. А заедно с тях и родителите, за първи път в класната стая влязоха и гостите. Кметът на общината господин Христов подари на всеки първокласник книжка с български народни приказки, пожелавайки им още през тази година те да могат сами да я прочетат. Каза им с усмивка, че не е страшно да си в първи клас. А родителите им увери,че оставят децата си в ръцете на една взискателна, но и много мила и добра, учителка, която ще бъде като тяхна втора майка през следващите четири години.

В ОУ „Стефан Караджа“ – село Стефан Караджово, също имаха прекрасен празник с програма, подготвена от учениците и техните грижовни учителки. Гости при тях бяха общинският кмет Христо Христов, кметът на селото Димитър Димитров, Кольо Пехливанов (главен експерт „Хуманитарни дейности“ в община Болярово) и общинските съветници Златина Николова – Петкова (родом от селото) и Янко Анев.

Господин Христов се обърна към ученици, учители и родители, пожелавайки им успешна учебна година, усърдие, търпение, много незабравими дни и емоции.

Към първокласниците, гостите и колегите си се обърна с поздрав и младата директорка на училището Дора Карагьозова. Тя им пожела също успешна нова учебна година и ги увери в подкрепата си във всяко начинание.

След това Красимира Николова и останалите й колежки въведоха своите малки възпитаници в любимото родно училище. А господин Христов им дари техните първи книжки, подарък от общинското ръководство, с пожелание да се учат прилежно и след празника на буквите вече да могат сами да прочетат българските народни приказки.

Първият учебен ден бе особено вълнуващ за децата от ДГ „Здравец“ – град Болярово и филиалите в Стефан Караджово, Воден и Шарково. Всички деца бяха в празнични костюмчета, специално ушити за всяко едно от тях по проект „Децата на Болярово – успешна интеграция в образователната система и подобряване на учебната среда в общината”, с ръководител Нина Терзиева.

Децата в Болярово бяха приветствани от директора Калина Гюрова и общинския кмет Христо Христов. Гости на празника им бяха също председателят на Общински съвет – Болярово Атанас Дженков, секретарят на общината Мария Чанева и общинските съветници Златина Петкова и Янко Анев, Кольо Пехливанов (главен експерт „Хуманитарни дейности“ в община Болярово).

Двете групи в Болярово представиха чудесна програма със стихотворения, песни и танци. Отлично подготвени от своите любими учителки – Надя Ставрева и Николинка Минкова на група „Мики Маус“ и Стоянка Гръкова и Стоянка Гочева на група „Буратино“. С вълнение прекрачиха прага на детската градина отново децата – някои от тях вече пораснали и преминали в групата за предучилищна подготовка , а някои – най-малките – за първи път постъпвайки в детската градина.

Нека пожелаем успешна учебна година на всички ученици и учители, незабравими мигове и безброй положителни емоции! На добър час!
Лора Величкова


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!