Обратно към категорията

Музикално пътешествие до Словакия с Камерен окестър "Дианополис"

Добавено на: 30.06.2023 10:32
   

Последният за сезона концерт на Камерен оркестър „Дианополис“ – Ямбол кани любителите на класическата музика на пътешествие до малката, но живописна и красива Република Словакия, което ще започне в 11:00 часа на 2 юли, неделя, в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“. За да представят културата и фолклора на тези земи, богати с древна история и приказни замъци, в музикалната програма ще бъдат представени словашките композитори Еуген Сухон (1908-1993) и Иля Зеленка (1932-2007). Публиката ще се наслади и на любими български произведения от Марин Големинов (1908-2000) и Георги Златев - Черкин (1905-1977).

Интересен акцент в програмата ще бъде препратката към бароковата традиция на известния словашки пианист Петер Брайнер (род. 1957), аранжирал някои от най-емблематичните песни на „Бийтълс“ в стил кончерто гросо.

Като солисти в концерта ще се изявят словашката цигуларка Мартина Бохуничка и концертмайсторът на Камерен оркестър „Дианополис“ Красимира Султанова. Гост-диригент ще бъде Цанислав Петков, който и преди е дирижирал „Дианополис“.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!