Обратно към категорията

МВР Ямбол оповести резултатите от мащабна полицейска операция

Добавено на: 22.02.2024 14:33
   

В специализирана полицейска за противодействие на конвенционалната престъпност са участвали  служители на ОДМВР – Ямбол, ЗЖУ – Бургас и представители на ОДБХ - Ямбол и РДГ – Сливен,  КЗП – Бургас и ТД НАП - Бургас.

В хода на операцията са проверени 26 търговски обекта, 4 пункта за черни и цветни метали, 8 заложни къщи, 5 автоморги, автосервизи и депа, 19 питейни и увеселителни заведения и 15 обекта ползвани/обитавани от лица, организиращи, участващи или съпричастни към извършване на престъпления от общ характер. За съпричастност към извършени престъпни деяния за срок до 24 часа са задържани 4 лица.

Извършени са проверки на 26 лица от криминалния контингент.Установено е едно лице обявено за общодържавно издирване. Извършени са процесуално следствени действия по 6 досъдебни производства  /за кражби, телесна повреда , притежание на наркотични вещества/.

Двама извършители на престъпления против собствеността са привлечени в качеството им на обвиняеми и с прокурорски постановления са задържани за срок от 72 часа. В РУ-Ямбол е образувано бързо производство за кражба, като извършителят е установен и задържан непосредствено след извършване на деянието.

В хода на работа по 19 преписки на предварителна проверка (кражби от частни и търговски обекти, унищожаване и повреда, деклариране на неверни данни, държане на стоки без акцизен бандерол и др.) са установени съпричастните към деянията лица.

Констатирани са закононарушения в 4 търговски обекта и в една заложна къща. Съставени са 7 акта/констативни протокола за установени административни нарушения от други компетентни органи. Работата по пълното документиране по случаите продължава.

В рамките на операцията са проверени общо 1078 лица и 964 МПС, като за  установени административни нарушения са съставени 25 акта по ЗДВП и 179 глоби по фиш. Съставени са 19 протокола по чл. 64 и чл. 65 ЗМВР.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!