Обратно към категорията

Мъжът, работил в нарколабораторията в Ямбол, остава в ареста

Добавено на: 06.08.2020 13:34
   

Бургаският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Ямбол, с което спрямо 33-годишния Валентин С. от гр. Нови пазар е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщават от съда.

Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че на 24 юли 2020 година в гр. Ямбол, ул."Индустриална"№ 1 в триетажна масивна сграда на бивша "Топлофикация-Ямбол", без надлежно разрешително е държал високорисково наркотично вещество-коноп /марихуана/ с нетно тегло 8,761 кг с неустановена концентрация на активното наркотично вещество тетрахидроканабинол, на стойност около 48 000 лв., с цел разпространение. За това престъпление законът е предвидил наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5 хиляди до 20 хиляди лева.

Според въззивния състав първоинстанционният съд правилно е приел, че са налице предпоставките за вземане спрямо обвиняемия мярка за неотклонение „задържане под стража“. От събраните до момента доказателствени материали - свидетелски показания, протоколи за оглед на местопроизшествие с изготвени фотоалбуми, писмени и веществени доказателства се обосновава разумно подозрение за авторство на деянието. В определението си апелативните съдии посочват, че за разлика от осъдителната присъда, която не може да почива на предположения, в това производство е достатъчно наличието само на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението.

Правилна е и преценката за наличие на реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление с оглед данните за бягство на едно от съпричастните към престъпното деяние лица и предвиденото наказание за извършеното.

Разследването е в начален етап, предстои извършването на множество следствени действия, евентуално прецизиране на обвинението. Съдът отбелязва, че при промяна на установените факти и доказателства въпросът за адекватността на мярката за неотклонение може да бъде преразгледан.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Снимка:МВР-Ямбол


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!