Обратно към категорията

Над 100 семейства ще получат перилни и хигиенни препарати като дарение от читалище

Добавено на: 29.01.2020 20:26
   

Над 100 семейства с деца получават перилни препарати и материали за хигиена от ямболското читалище „Умение-2003“. Дарението е осигурено от „Фикосота“ чрез Национална мрежа за децата, на която читалището е член, както и със съдействието на сдружение „Верният настойник“ – Бургас.

През месец декември чрез читалище „Умение-2003“ и Национална мрежа за децата 105 малчугана от Ямбол получиха безплатно сироп „Имуногрип“ - дарение от „Соффарма“.

Подпомагането на семействата, насърчаването на отговорното родителство и стимулирането на детското и младежкото участие са част от основните дейности на читалище „Умение-2003“.

Децата, младите хора и техните родители са в основата и на кампаниите, които читалище „Умение-2003“ организира и през следващите месеци.

В момента читалището съдейства за активизирането на участието на младите хора в управлението на общините Болярово, Стралджа и Тунджа. Подобна кампания предстои и в Ямбол.

Паралелно с това от читалището организират инициативи в рамките на националната кампания „България дарява“ и на мащабната кампания за гражданското общество на организация „Равни БГ“ – „От нас зависи“.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!