Обратно към категорията

Над 1000 нарушения на Закона за движение по пътищата за една седмица в област Сливен

   

Над 1000 нарушения на Закона за движение по пътищата за една седмица в област Сливен

Засечени са 685 нарушения на скоростта  
От 15 до 21 юли  на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност, разпоредени от Главна дирекция „Национална полиция” и директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.  Осъществява се контрол по национални кампании „Лято” и „Ваканция! Да пазим децата на пътя!”

Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция, Териториална полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2076 моторни превозни средства, и 2113 лица. Констатирани са 1055 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 685 нарушения на скоростта. Издадени са 506 електронни фиша за скорост и 1 електронен фиш за автомобил без застраховка. 
 
Най-честите нарушения на ограничението на скоростта са засечени при селата Злати войвода и Трапоклово и Крушаре, на разклона за село Камен по път II-53, на булевардите „Цар Симеон”, „Банско шосе”, и „Панайот Хитов”.
 
В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 139 фиша и са отнети 4 шофьорски книжки за неплатени глоби.
За други нарушения са съставени 914 фиша,  актове са 94. 
Установени са 6 неправоспособни водачи. Четирима водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, един е с алкохол над 1,2 промила. Двама водачи са употребили  наркотици.  
Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 9. 
 
В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 89 фиша за неправилно паркиране.
 
Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица, които управляват под въздействието на наркотични вещества и алкохол.  
 
Тази седмица се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, употребата на алкохол, наркотици, засилено полицейско присъствие има на автомагистрала Тракия и главните пътища в областта, предвид засиления трафик в летните месеци.
                                      
РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР:
ГР.СЛИВЕН ПЪРВОЛЕТА МАНДИНСКА

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!