Обратно към категорията

Над 120 първокласници влизат в клас в училищата в община „Тунджа"

Добавено на: 13.09.2022 15:58
   

Всички детски ясли и градини, както и десетте общинските учебни заведения са готови за началото на новата учебна година, съобщи на брифинг кметът на Община Тунджа Георги Георгиев. Той представи обобщена информация за подготовката за първия учебен ден.

През учебната 2022/ 2023 година в детските градини на територията на община „Тунджа" са записани 538 деца в предучилищна възраст. В общинският център за изкуства и извънучилищна дейност в с.Кабиле ще бъдат сформирани 11 групи за занимания по интереси.

Общинската училищна мрежа се запазва и включва 10  училища – 2 начални, 6 основни, едно обединено училище и едно средно училище. Броят на първокласниците тази учебна година е 122, като всички те ще получат подарък от община „Тунджа“ в първия учебен ден.

Учениците от І до VІІ клас в общинските училища са общо 781, а от VIII до ХII клас –  110 ученици. През новата учебна година в VIII клас професионалната паралелка в Обединено училище „Васил Левски“, с. Тенево, предлага обучение по две специалности – „Шлосерство“ и „Производство на хляб и хлебни изделия“. За началото на учебната година всеки от общо 32-та осмокласници в професионалните паралелки на двете средни общински училища – Средно училище „Св. Паисий Хилендарски”, с. Скалица и Обединено училище „Васил Левски“, с. Тенево, ще получи еднократно финансово стимулиране в размер на 100 лв. Средствата са осигурени от благотворителния фонд.

Във всички училища е организирано целодневно обучение и за всички ученици, обхванати в целодневна организация, е осигурено обедно хранене и безплатен транспорт.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!