Обратно към категорията

Над 300 дка нови гори е създала община Болярово

Добавено на: 27.05.2020 15:39
   

„Община Болярово е истински герой в залесяването“, заяви на днешното заседание на Общинския съвет лесоинженерът Никола Павлов. Той допълни, че община Болярово е създала над 300 дка гори в територии, които до момента не са били горски. Те вече са вписани във фонда на Регионалното управление по горите.

Общината е създала организация, чрез която не само местни фирми да имат работа като осигуряват превоз за дървата, но и за стриктен контрол от страна на горските служители за огледната сеч и навременната доставка на дървата до хората, каза още лесоинженерът Никола Павлов.

На днешното заседание съветниците одобриха и промени в годишния план за 2020 г. и ползване на дървесина от общинския горски фонд с цел осигуряване на достатъчно дърва за огрев на местното население

Беше взето и решение по 8 кубика дърва за огрев да бъдат осигурени на общопрактикуващите лекари и стоматолози в община Болярово от общинския горски фонд. По 3 кубика ще бъдат предоставени на единствения останал жив ветеран, военноинвалиди и техни близки.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!