Обратно към категорията

Над 3,5 млн.лв. са се набрали по сметката на Община Ямбол в РИОСВ

Добавено на: 09.12.2019 11:06
   

Над 3 милиона лева и половина са набрани по сметката на община Ямбол в Регионалната инспекция по опазване на околната среда в Стара Загора като отчисления за депонираните на регионалното депо отпадъци. Това става ясно от предложение на кмета Валентин Ревански до общинските съветници част от тези средства да бъдат поискани обратно. Съгласно наредбата на екоминистерството, натрупаните по сметката на общините могат да бъдат възстановени на общините, ако те докажат, че извършват предварително третиране и оползотворяване на битови отпадъци.

Регионалното сдружение за управлението на отпадъците за общините Ямбол, Тунджа, Стралджа, Сливен и Нова Загора още през 2015 г. е избрало изпълнител за сепариране и разделно събиране на рециклируеми отпадъци.

През 2018 г. избраното дружество е подложило през сепариращата си инсталация 22 190 тона битови отпадъци, събрани от град Ямбол, за което общината е платила общо 836 241 лева, показват фактурите. Това е и сумата, за която кметът Ревански има намерение да изпрати искане до РИОСВ за възстановяване при потвърдително решение от страна на Общинския съвет.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!