Обратно към категорията

Над 60 студенти премериха сили в Национален университетски лекоатлетически крос в Ямбол

Добавено на: 08.04.2024 14:41
   

Над 60 студенти, сред които 35 жени и 27 мъже, взеха участие в третото издание на Националния университетски лекоатлетически крос в Ямбол. Спортната проява се проведе в Градския парк и в Линейния парк на Ямбол и беше организирана от Асоциация за университетски спорт "Академик" (АУС „Академик“), Тракийски университет, Факултет "Техника и технологии" - Ямбол и Община Ямбол.

В събота, на 6 април, стартът на щафетното бягане бе даден от декана на факултета „Техника и технологии“ проф. Ваня Стойкова. В неделя, на 7 април, премина и лекоатлетическият крос, в който имаше две категории – мъже (6 километра) и жени (2 километра). Неговото начало бе дадено от председателя на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков.

При мъжете със златния медал се окичи Кристиян Иванов от Националната спортна академия. След него се нареди Иван Андреев от същия университет, а трети остана Петър Борисов от Софийски университет „Климент Охридски“.

При жените първа завърши Елица Тодорова от Университета за национално и световно стопанство. Втора позиция зае Кристина Иванова от Великотърновски университет, а трета остана Полина Тодорова от Шуменския университет.

Първенците бяха наградени с купи и медали от председателя на АУС „Академик“ доц. Петър Зографов, доц. Неделина Костадинова – главен секретар на Тракийски университет – Стара Загора и с подаръци от проф. Ваня Стойкова и проф. Димо Гиргинов – председател на спортния клуб към Тракийски университет и член на Управителния съвет на АУС „Академик“.

.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!