Обратно към категорията

Над 70 седмокласници от ямболско на поправителен

   

Над 70 седмокласници от ямболско на поправителен

Други не са кандидатствали за гимназии, защото не искат да учат повече

Над 70 са седмокласниците, които ще се явяват на поправителни изпити, за да вземат основно образование. Има и много ученици, които въобще не са участвали в класирането за гимназиите, сподели за 999 началникът на регионалния инспектор по образование Стойко Стойков. „Разпоредих на директорите на училищата да ги потърсят и разговарят с тях, за съжаление, децата са заявили, че не искат да ходят повече на училище“, каза Стойков. Днес той свиква съвещание, на което да бъдат анализирани, както причините за нежеланието на учениците да продължат образованието си, така и резултатите от матурите и приемът в гимназиите след първо класиране. 
Миналата седмица със заповед на Стойков е закрита една от паралелките за 8 клас в Гимназията по икономика в Ямбол. До 16 юли включително продължава записването на класираните ученици на първо класиране. В гимназиите, в които са приети, трябва да се явят и тези, които желаят да участват във второто класиране, за да заявят това, в противен случай ще отпаднат от надпреварата.  
От Регионалния инспекторат по образование в Ямбол ще представят в следващите дни данните от своя анализ на нарочна пресконференция. 

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!