Обратно към категорията

Над 900 нарушения на скоростта са засечени за една седмица в област Сливен

   

Над 900 нарушения на скоростта са засечени за една седмица в област Сливен

Санкционирани са 1129 нарушения на ЗДвП и Кодекса за застраховане
От 22 до 28 юли  на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност, разпоредени от Главна дирекция „Национална полиция” и директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.  Осъществява се контрол по национални кампании „Лято” и „Ваканция! Да пазим децата на пътя!”.
Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция, Териториална полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел, са проверили 2281 моторни превозни средства и 2318 лица. Констатирани са 1129 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане. Съставени са 973 фиша и 111 акта за административни нарушения.
За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 949 нарушения на скоростта. Издадени са 617 електронни фиша за скорост и 5 електронен фиш за автомобили без застраховка. 
 
Най-честите нарушения на ограничението на скоростта са засечени при селата Злати войвода, Калояново, Трапоклово и Крушаре, на разклона за село Камен по път II-53, на булевардите „Цар Симеон”, „Банско шосе”, и „Панайот Хитов”.
 
В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 126 фиша и са отнети 8 шофьорски книжки за неплатени глоби.
Установени са 7 неправоспособни водачи. Четирима водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, двама са с алкохол над 1,2 промила. 
Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 14. 
 
В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 122 фиша за неправилно паркиране.
 
Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица, които управляват под въздействието на наркотични вещества и алкохол.  
 
Тази седмица се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, употребата на алкохол, наркотици, засилено полицейско присъствие има на автомагистрала Тракия и главните пътища в областта, предвид засиления трафик в летните месеци









Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Супер приход. 30.07.2019 13:42

За 365 дена 58708 броя × 300 лева = 17612400


Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!