Обратно към категорията

Надпис "Не кради!" влачи близо година съседи по съдилища

Добавено на: 12.12.2019 09:47
   

Може ли с надпис върху стена на жилището си да обидим съсед? С този казус се занимават близо година полицаите в Стралджа и съдилищата в Ямбол. А поводът е жалба от жител на село Зимница, който имал спор със съседа си. Отношенията между двамата се влошили при очертаването на имота на единия от тях. Единият от тях установил, че от двора му са изчезнали различни вещи – шпригли, ръчни стяги и др. И понеже кражбата била извършена в северната част на двора му, на северната стена на къщата си изписал с подов лак израза „Не кради!“.

Тази стена обаче имала изглед към къщата на съседа, с който спорели, та той се засегнал, че надписът е насочен към него и подал жалба за клевета. Поискал и 2000 лева обезщетение за неимуществени вреди.

Районен съд – Ямбол, а преди дни и Окръжен съд-Ямбол обаче определи, че надписът „Не кради“ на стената на къщата по никакъв начин не може да се определи като приписване на престъпление някому и оневини съседа. Междувременно той е предупреден от прокуратурата, че не трябва да казва или извършва нещо унизително за честта и достойнството на комшията си.

Екип на 999


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!