Обратно към категорията

Наградените в конкурса "Душата на един извор" 2012

   

Наградените в конкурса "Душата на един извор" 2012

фоторепортаж Величко Димитров, кореспондент на БТА

Церемонията за връчване на наградите на лауреатите в конкурса за млади литератори и художници „Душата на един извор”  се състоя в ритуалната зала на Обреден комплекс-Ямбол. В настоящото седмо издание участваха 163 литературни и 72 художествени творби. 
Сред младите художници, в първа възрастова група /15 – 19 години/, победителят е Емил Росенов Иванов от град Левски. Втората награда се присъжда на Климентина Миленова Христова от град Варна, а третата отива при Валена Миленова Иванчева от град Враца. Носител на първата награда във втора възрастова група е Петър Владимиров Чиновски от Варна. Тук второто място е за Диана Димитрова Димитрова от София, а трета е Силвия Иванова Ганчева от Бургас. 

Победителите в раздел "Литература" са Теа Денолюбова Николова от Варна – в първа възрастова група, както и Михаил Иванов Божков от Каварна – в групата 20 – 25 години. Сред по-малките, втората награда се дава на Борис Красимиров Рангелов от Плевен, а третата  отива при Виктория Тодорова Йорданова от Сунгурларе. Във втората възрастова група на второ място се нарежда Мартин Петров Колев от Бургас. Третата награда е за Мария Владимирова Рангелова от Пловдив.

Художествените творби, заедно с най-доброто от раздел „Литература” са събрани в сборник, който също е неделима част от историята на „Душата на един извор. 
Конкурсът е посветен на художника Жорж Папазов и изкуствоведа Кирил Кръстев и се организира от община Ямбол, „Овергаз” и фондация „Млада България”.  

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!