Обратно към категорията

Народни борби, концерти, огнено шоу, нестинарски танци за празника на село Мамарчево на 23 септември

Добавено на: 21.09.2023 16:46
   

Народни борби, пъстри концерти, огнено шоу, нестинарски танци и заря ще украсят традиционния празник на село Мамарчево на 23 септември. По стародавен обичай местният събор се е провеждал винаги в съботата преди гроздобер. Тогава по стар стил се отбелязва и рождество Богородично, чието име носи църквата. А преди 30-ина години датата 23 септември се отбелязваше и като празник на армията, която имаше тук тогава солидно присъствие, обяснява кметът Марчо Марчев.

Народните борби ще се проведат в парка на Мамарчево от 14 часа. Надпреварата е за различни възрасти – от деца и кадети до ветерани над 50 години и е с награден фонд. Интересна е и селската категория, за която са определени награди от 120 лв. до 80 лв.

В празничния концерт вечерта ще се включат оркестър Елхово със солистка Николина Савова, самодейните колективи към читалищата във Воден и Стефан Караджово. Специално за празника на Мамарчево концертна подготви и Славеят на Странджа планина – Жечка Сланинкова.

Огненото шоу е изненада за жителите и гостите на Мамарчево от Любослав Ценов, а нестинарската благословия с танц върху жарава ще поднесе Горан Стефанов.

Празникът на Мамарчево се организира с финансовата помощ от община Болярово и множество дарители.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!