Обратно към категорията

Насрочиха делото за палеж на три автобуса на ямболска транспортна фирма

Добавено на: 11.07.2022 15:06
   

Окръжна прокуратура - Ямбол предаде на съд Г.И., който е обвинен за палеж на три автобуса, собственост на частно търговско дружество, с което е била причинена значителна обща вреда в размер на 68 000 лв. То е квалифицирано по чл.330, ал.ІІІ предл.1 вр. с ал.ІІ т.2 вр. с ал.І от НК.

По време на разследването е установено, че подсъдимият е поддържал отношения с бивш съдружник на пострадалия, с когото последният бил във влошени отношения. Раздразнен от случващото се, подсъдимият решил да отмъсти. За целта предварително се снабдил и с пластмасова туба с вместимост 11 литра, пълна с нафта, латексови ръкавици и маска за лице. На 08.09.2020 г. стигнал до имота на транспортната база и се отправил към паркираните на площадката автобуси, залял с тубата с нафта двигателния отсек на два от паркираните автобуси и ги подпалил. Третият автобус марка „Сетра“ не бил обхванат непосредствено от огъня, но силно бил опушен от горенето на втория до него съседен.

Г.И. избягал от местопроизшествието, но по-късно бил задържан от органите на реда.

Окръжен съд - Ямбол е насрочил заседанието си за 12.07.2022 г.

Припомняме, че на 8 септември 2020г. горяха автобуси на ямболска транспортна фирма. Сигналът е подаден в полицията в 2.00 часа сутринта. По първоначална информация е горял един от паркираните в гаража на фирмата бусове, като огънят впоследствие обхваща още два.

По изчисления на собственика на фирмата, щетите са за близо 100 000 лева. Една от основните версии е умишлен палеж. По думите на Мирчев преди няколко месеца към него и шофьор във фирмата са отправяни заплахи за живота.
При инцидента са изгорели три 50 местни автобуса, които не са били застраховани. След обобщаване на данните от прокуратурата предстои да повдигнат обвинения.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!