Обратно към категорията

В навечерието на 24 май община Тунджа отличи с награди просветни и културни дейци

Добавено на: 24.05.2023 09:36
   

В навечерието на 24 май община Тунджа отличи с награди общо 27 просветни и културни дейци. Церемонията се състоя в хотелски комплекс „Екатерина“ край Ямбол. Наградите са определени с решение на Общинския съвет и бяха връчени от кмета Георги Георгиев.

Двама са носителите на наградата на името на Джон Атанасов, която е най-високото отличие. Тази за значителен принос в образованието отиде при педагогическия колектив на Детската градина „Звездица“ в село Скалица. Художникът Георги Зайков беше отличен посмъртно за значителен принос в областта на изкуството и културата. Наградата беше връчена на сина му Константин Зайков. 

„Като се родил, баба му хвърлила пъпа му в околностите на Ямбол, около Тунджа. После любовта му беше толкова силна към този край. Цялото му творчество и всичко, което той показа извън пределите на България, беше свързано с този регион. На гроба му пише Тунджа на глаголица“, каза синът на художника при получаването на наградата.

„Герб на община Тунджа – златен“ получиха осем просветни и културни дейци, а сребърното отличие – петима. Връчени бяха и 12 плакета за заслуги в областта на образованието и културата. 

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!