Обратно към категорията

Наздравици в община Стралджа

Добавено на: 14.02.2021 13:01
Снимки: Община Стралджа
   

Традиционният народен празник „Трифон Зарезан“ в Стралджа за пореден път стана повод за преглед на майсторството в приготвяне на стралджански мискет, пелин и мускатова ракия. В конкурса, организиран от общината, се състезаваха 27 домашни питиета. Журито от дегустатори с председател Елка Георгиева и членове Мария Костадинова и Андон Андонов много внимателно и добросъвестно провериха качеството на представените вина и ракии след което направи класацията по категории.
За бяло вино първото място категорично беше отсъдено на Дончо Стоянов от Стралджа, който през последните години доказва майсторството си. На второ място е Илия Димитров , а на трето Евелина Костова която доказва, че и жените се справят успешно с винопроизводството.
При червеното вино най-добър винар се оказа Стоян Стоянов от Стралджа следван от Христо Стоянов от Джинот и Стоян Недялков от Стралджа. Майстори на пелина са Георги Добрев от Стралджа, Христо Стоянов от Джинот и Стоян Недялков от Стралджа.
Абсолютно безапелационно първото място при ракиите грабна Йолина Костова и получи поздравленията на мъжете. След нея се наредиха Стоян Недялков и Добрин Вълков от Стралджа.
Честито! И Наздраве!
Още в понеделник представители на общината ще посетят по адреси победителите и ще им връчат наградите.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!