Обратно към категорията

Назначиха членовете на СИК в област Ямбол

Добавено на: 19.10.2021 09:14
Снимки: архив
   

Назначени са вече членовете на разкритите до момента 228 секционни избирателни комисии във всички общини в област Ямбол.

Заедно с решенията за назначаване на състава на СИК, Районната избирателна комисия е утвърдила и предложените от партиите резервни членове.

1825 са на този етап издадените удостоверения за членове на СИК. След 29 октомври ще стане ясно в кои общини ще бъдат формирани и секционни избирателни комисии с подвижна избирателна кутия. Такъв е срокът кметовете да направят предложения до РИК за това, а условието е в общините да са постъпили най-малко 10 заявления от хора с трайни увреждания.

Срокът за подаване на заявления от хора с трайни увреждания, които не могат да се придвижат до избирателна секция, е 30 октомври. Заявления ще се приемат и до 8 ноември, в случай, че вече има образувана подвижна избирателна секция в съответната община.

Подвижни избирателни секции ще бъдат образувани и за хората, поставени под задължителна карантина в деня на вота. Те също трябва да са поне 10 и да са заявили желание да гласуват пред общината.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!