Обратно към категорията

Недялко Йорданов и Мария Панайотова представиха романа в стихове „Острови в душата“ в Ямбол

Добавено на: 18.10.2023 14:52
   

Романът в стихове „Острови в душата“ на родената в Ямбол писателка Мария Панайотова беше представен на 17 октомври в Културно-информационния център "Безистен". По този повод специален гост на Ямбол беше поетът Недялко Йорданов. „След Бургас, Ямбол ми е любим град. И не защото живея вече над 50 години с жена ми, чийто баща е оттук, а тя е родена в Елхово, а и защото в Ямбол имам много приятели“, сподели Недялко Йорданов. Той припомни за съвместната си работа с местния драматичен театър и за именити поети и белетристи, родени тук като Стефан Чирпанлиев, Георги Братанов, Александър Миланов, Чавдар Добрев, Димитър Яръмов.

„Ямбол има много таланти. Завиждам ви благородно!“, каза още Недялко Йорданов след музикалните изпълнения на дванадесетокласничката Наталия Ковачева, които допълниха лиричността в залата.

Сред тези таланти е и Мария Панайотова, която Недялко Йорданов открива като председател на журито на първия Национален конкурс за поезия "Сол за живите” в памет на добруджанския поет Йордан Кръчмаров. Стиховете, с които Мария Панайотова участва, са отличени по негово предложение със специалната награда на кмета на Балчик.

А след това, пак по негово предложение, кметът на Ямбол Валентин Ревански осигурява с лично финансиране издаването на романа в стихове „Острови в душата“. „Само 100 дни, след като я бях завършила, книгата вече е факт.“, сподели Мария Панайотова, изразявайки благодарност за подкрепата към Недялко Йорданов и ръководството на община Ямбол. Това е седмата й поред книга, но по думите на авторката не е имала толкова силна подкрепа, както и премиера с толкова много присъстващи. Премиерата на романа е едно от многото културни събития, които Община Ямбол организира, за да подкрепи и насърчи творчеството на талантливите местни автори.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!