Обратно към категорията

Неправоспособна с присъда за катастрофа, причинила смърт

Добавено на: 14.01.2020 07:06
   

Присъди по три години лишаване от свобода с отложено изпълнение и пробация от една година  получиха от Окръжния съд в Бургас  Йована Милчева и Мартин Василев от Ямбол. Вчера те бяха признати за виновни за смъртта на Георги Георгиев, починал при катастрофа на 7 -ми май  2016 година. Инцидентът стана на магистрала "Тракия". Тогава непълнолетната и неправоспособна Йована шофира и  предизвика инцидента с автомобила на загиналия Георги и сина му Даниел. Тя е предприела маневра, свързана с отклонение в ляво, без да подаде светлинен сигнал. Мартин е виновен,  че е нарушил правилата за движение по пътищата, като в качеството си на водач и собственик на управляваното моторно превозно средство, го е предоставил на неправоспособния водач.

Двамата ще трябва да заплатят  солидарно по 260 хиляди лева на близките на Георгиев  – по 90 хиляди лева за синовете му  и още 80 хиляди  за майка му. 10 хиляди лева  трябва да бъдат дадени допълнително на Даниел, който е управлявал колата и е получил  средна телена повреда. Освен кръвнината, виновните за инцидента ще заплатят и различни  разноски по делото, постанови още съдът.

Мартин няма право да управлява кола три години, а Йована 4 години.

Адвокатът на Даниел  Георгиев Яни Николов заяви, че ще обмислят  дали да обжалват присъдата. Това може да стане в 15-дневен срок.

БНР Бургас


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!