Обратно към категорията

Николина и Мария Чакърдъкови пяха и танцуваха с хиляди хора в Деня на Ямбол

Добавено на: 06.06.2023 19:26
   

Певиците Николина и Мария Чакърдъкови допринесоха за емоционалния финал на концертите, посветени на Деня на Ямбол – Свети Дух. Пред многохилядната публика, събрала се до Община Ямбол, майка и дъщеря показаха защо са едни от най-харесваните и обичани фолклорни изпълнители в България.

Кметът на Ямбол приветства хората: „Уважаеми жители на Ямбол, поздравявам Ви от сърце с християнския празник Свети Дух и с празника на нашия роден град! Днес е ден на радост и гордост, в който отново сме заедно, за да си спомним за историята, културата и духа на Ямбол. Това е момент на признателност към нашите предци, които са работили и дарявали, за да го има Ямбол като град, поверен на техните наследници. Ден на благодарност към всички, защото нито аз, нито моят екип щяхме да бъдем сред Вас, ако не беше Вашата помощ, подкрепа и съпричастност.“

Първа на сцената се качи Мария Чакърдъкова, която пя и танцува заедно с танцьорите от Неврокопския танцов ансамбъл, а след това запя и Николина Чакърдъкова.

Двете изпълниха „Елено, керко, Елено“, „Хубава девойко“, „Пий, куме“, „Гергьовден“ и много други песни от богатия български фолклор. Още в началото на концерта сред публиката се извиха дълги хора̀, които не спряха до края.

Фолклорната програма завърши с благодарност към изпълнителите и празнични илюминации.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!