Обратно към категорията

Ниска е заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в Ямболско

Добавено на: 15.12.2022 08:41
   

Ниска остава заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в Ямболска област. За последната седмица са открити осем случая на грип  от типа A в респираторни проби на пациенти в Ямбол.

С грипа са заразени осем деца и младежи от Ямбол, които са на амбулаторно лечение. Стойностите са далеч от прага за грипна епидемия, подчерта  директорът здравната инспекция д-р Радостина Калчева:

Седмичната заболеваемост е 179 на 10 хил. души население, което е доста далеч от епидемичните стойности от 321 за областта.

Най-често боледуват децата от пет до 14 години, както и хората в активна възраст – от 30 до 64 години. Най-малко са заболелите над 65 години, тъй като повечето от тях са ваксинирани. Според д-р Калчева грипна епидемия този зимен сезон ще има

Тя ще бъде януари- февруари. След Коледните и новогодишните празници, когато много ора се завръщат от чужбина, заминават за чужбина, контактуват помежду си и в резултат на тези множество контакти, срещи пътувания, започва разпространението на вируса.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!