Обратно към категорията

Нормално започна изборният ден в петте общини на област Ямбол (видео)

Добавено на: 02.10.2022 08:38
   

Нормално започна изборният ден в петте общини на област Ямбол. Отворени са всички 237 избирателни секции в региона за парламентарния вот. Няма сигнали за неработещи машини за гласуване. Членове на 25 комисии не са се явили навреме, но това не е попречило за началото на изборния процес. Някъде са извършени смени в съставите на комисиите в последния момент. Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Биляна Кавалджиева.

С машини се гласува в 157 секции, като в две от тях има по две устройства. Вотът се упражнява с хартиени бюлетини в 80 секции. Mобилните урни за избиратели с увреждания и поставени под карантина заради COVID-19 са пет – три в община Тунджа, по една в общините Ямбол и Болярово. Разкрити са изборни помещения в трите болници в Ямбол и следствения арест в Елхово. Седемнайсет задържани са заявили желание да гласуват. От всички подвижни секционни избирателни комисии (ПСИК) само в Ямбол има 1 подадено заявление от карантиниран.

Право на вот в Ямболско на днешните избори имат 106 900 души. Най-много са те в община Ямбол – 64 509, а най-малко са в крайграничната община Болярово – 2663. Избирателите в община Тунджа са 17 645, в община Елхово – 12 644 и в община Стралджа – 9439, по данни на РИК.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!