Обратно към категорията

Нова площадка с уреди за фитнес на открито, внесени за първи път в България, е монтирана в подножието на лесопарк „Боровец“

Добавено на: 29.10.2020 15:19
   

Нова площадка за фитнес на открито беше изградена в подножието на ямболския лесопарк „Боровец“.  Уреди за обществено използване от този тип са монтирани за първи път в България. Производител е финландската компания Street Barbell, специализирана в оборудване за фитнес уреди на открито, които предоставят възможност за промяна на натоварването посредством преместваеми тежести.

Особен интерес сред трениращите предизвика мултифункционалната станция, която предлага изключително разнообразие от упражнения. Станцията, на която могат да тренират до 24 човека едновременно, включва 13 модула - шведска стена, прав лост, двоен лост, троен лост, мултифункционален лост, лост сфери, халки, маймунски стълби, 45º стълба, боксова круша, хендстенд, стойки за лицеви опори и успоредки. Фитнес площадката е допълнена и от втора комбинация, която е съставена от три уреда.

Оборудването, което може да се използва както от професионални спортисти, така и от ентусиасти, се отличава с добра биомеханика и обмислен дизайн.

Комбинацията от фитнес уреди на Street Barbell и мултифинкционалният уред на фирма Titan  дават възможност на всеки жител на Ямбол да се наслади на пълноценна фитнес тренировка на открито. На площадката е монтирано осветление, предстои да бъде изградено и видеонаблюдение. Пространство бе предварително почистено и допълнено с пейки за отдих и кошчета за отпадъци.

За съжаление, след сигнали на граждани втората комбинация от три уреда е възможно да бъде преместена и монтирана на друго място в града.

Община Ямбол може да наложи тази крайна мярка, поради факта, че уредите се използват не по предназначение от деца и младежи, живеещи в кв. „Райна Княгиня“. Община Ямбол благодари на всички граждани, които ще пазят новата за града ни придобивка.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!