Обратно към категорията

Нова серия заплахи в училища в Ямбол, Сливен, София, Плевен, Добрич и Бургас

Добавено на: 29.03.2023 12:23
   

Сигнали за поставени взривни устройства затвориха 8 училища в град Ямбол на 29 март. Зловредните съобщения са получени на електронните пощи и са с идентично съдържание с всички писма, изпратени до учебните заведения в цялата страна през последните няколко дни. Учениците са изведени от класните стаи. Край всички учебни заведения, получили сигнали с бомбена заплаха, има засилено полицейско присъствие. Взето е решение във всички тях да бъде прекратен учебния процес за 24 часа. Органите на реда ще извършат необходимите проверки.

Бомбени заплахи затвориха училища в още пет области у нас. Новата серия от заплахи е отправена към учебни заведения в София, Сливен, Плевен, Добрич и Бургас. 

Няма основание за притеснение - службите следят ситуацията с отправяните бомбени заплахи към учебни заведения. Това заяви вътрешния министър Демерджиев Министерството на вътрешните работи ще поеме охрана на всички изборни секции още от събота, съобщи на брифинг в Министерския съвет служебният вицепремиер по обществения ред и сигурност, и служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той каза, че охраната ще бъде непрекъсната до приключване на изборния процес, така че няма как по време на изборите, дори да постъпят сигнали за взривни устройства, да бъдат поставени такива. Ще бъде направена физическа проверка на всяка една изборна секция още в събота и ще поемем секциите под охрана, така че не е възможно да се прекъсне изборния процес, отбеляза Демерджиев. Той призова хората спокойно да упражнят правото си на глас. Всеки гражданин може да гласува без притеснение. Няма как след поемането под охрана на секциите, в тях да се постави взривно устройство, заяви вицепремиерът. Със заповед на служебния премиер се създава работна група, която за изготви процедурата за реагиране при бомбени заплахи отправени към критичната инфраструктура.
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!