Обратно към категорията

Нови мерки в Ямболска област след последните случаи на АЧС

Добавено на: 16.01.2020 08:11
   

Нови мерки за биосигурност ще бъдат предприети в петте общини на Ямболска област след установените случаи на Африканска чума по свинете /АЧС/ при отстреляни и мъртви животни през последните седмици. Това бе съобщено на заседание на областната епизоотична комисия.
Мерките са свързани с дезинфекцията, организирания контрол в месодобивните предприятия, почистването и дезинфекцията на всички съоръжения, свързани с отглеждането и транспортирането на свине, както и забраната за движение на животни в цялата страна.
Всички общини, освен Ямбол, имат определени терени за загробване на животни с положителни проби за АЧС. Започват съвместни проверки на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Стара Загора и Регионалната здравна инспекция в Ямбол във всички селища на областта за наличието на нерегламентирани сметища, представляващи опасност за разпространяване на заболяването, а също и на лични стопанства за отглеждане на прасета. Ветеринарни лекари от Областната дирекция по безопасност на храните ще присъстват постоянно в промишлените ферми в областта и ще вземат проби за изследване от мъртвите животни.

 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!