Обратно към категорията

Нови спешни центрове ще изграждат в Стралджа и Войника, предстои ремонт и на останалите

Добавено на: 11.02.2021 08:26
   

Мащабен проект за центровете за развитие на системата за спешна медицинска помощ започна Министерството на здравеопазването. Той е финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, а основната му цел е осигуряване на подходяща и ефективна здравна инфраструктура, допринасяща за подобряване на качеството и безопасността при оказване на медицинска помощ и за осигуряване на равнопоставен достъп до качествена медицинска помощ при спешни състояния. Проектът е с общ бюджет 163 897 815,62 лв.

Ремонтни дейности предстоят и за Центъра за спешна медицинска помощ и седемте му филиала в ямболска област, потвърдиха специално за 999 от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

За ЦСМП Ямбол се предвижда преустройство.

Нови сгради ще бъдат изградени за филиалите на спешната медицинска помощ в Стралджа и Войника, а за филиалите в Болярово, Елхово, Скалица и Тенево се предвижда преустройство на съществуващата база.

По проекта вече са доставени 3 нови линейки за ФСМП-Ямбол и по една за филиалите в Болярово и Елхово.

Допълнително ще бъдат доставени още 4 оборудвани линейки за филиалите в Стралджа, Войника, Скалица и Тенево.

Доставена е и една линейка за интензивни медицински грижи, тип C за нуждите на ФСМП-Ямбол и предстои доставка на линейка за интензивни грижи, с възможност за реанимация в нея за ФСМП-Елхово.

Във всички филиали към ЦСМП Ямбол са доставени: монитор; транспортен вентилатор; инфузионна помпа тип ”перфузор” – спринцовкови помпи; аспирационно устройство; електрокардиограф; преносим комбиниран дефибрилатор, с възможност за отдалечено мониториране; тролей/количка за кардиопулмонална

реанимация; апарат за обдишване, тип “ambu”; аспиратор; хладилник за лекарствени средства. Във всички филиали предстои доставка на медицинско оборудване от недиагностичен тип, съобщиха още за 999 от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!