Обратно към категорията

Новият областен управител на Ямбол официално встъпи в длъжност

Добавено на: 18.01.2022 08:41
   

Новият областен управител на Ямбол е 44-годишният Васил Александров, който през последната една година беше зам.-кмет на община Ямбол. Той официално встъпи в длъжност със символично приемане на поста от предшественика си Георги Чалъков, назначен от служебното правителство през май миналата година.
Довършването и оборудването на новата болница в Ямбол, здравеопазването, успешното управление на ковид кризата на регионално ниво и привличане на нови инвестиции са основните приоритети, които очерта за начало на работата си Васил Александров. Той допълни, че ще има приемственост и по всички важни за областта инфраструктурни проекти.
"Приемам поста като огромна отговорност и задължение, а целта е една - подобряване на качеството на живот в региона", коментира пред медиите Александров.
Досегашният областен управител Георги Чалъков му пожела успех, да бъде коректив на законността и успешно да балансира между интересите на петте общини в областта.
Васил Александров е магистър по "Международни икономически отношения" и "Финанси", с дългогодишен опит и като кредитен инспектор в банка. Ресорите, с които се е занимавал в общинската администрация като зам.-кмет и директор на дирекция са деловодно и информационно обслужване, бюджет, местни приходи, човешки ресурси и европейско финансиране.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!