Обратно към категорията

Ново огнище на Covid-19 в Ямбол

Добавено на: 25.09.2020 13:29
Снимки: Pixabay.com
   

Петима служители на Областната дирекция на ДФ „Земеделие“ в Ямбол са с положителни проби, съобщава „Делник“, цитирайки Регионалната здравна инспекция. В дирекцията, в която работят 60 души, се очертава ново огнище.

Първо е излязла положителната проба на един служител, след което още четирима са се оказали заразени с коронавирус. При проверка на място здравните инспектори са установили, че не се спазват никакви предпазни мерки срещу коронавирус. Половината от служителите работят в едно помещение и не ползват предпазни маски, няма и сутрешен филтър. Изследванията на служителите продължават, установяват се и техни контактни лица.

Общо 15 са новите положителни проби през изминалото денонощие в Ямболска област. Сред новозаразените са и двама лекари мъж от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Елхово и жена от извънболничната помощ. С положителна проба е и нейния съпруг, а те са били контактни на сина им, който доказано е инфектиран с коронавирус.

Има положителна проба и на служителка от администрацията на Гимназията по земеделие, сред новите случаи е и съпруга на заразена от вчера.

Още 5 са положителните проби, излезли от лаборатория „Лина“, но здравните инспектори продължават да установяват кои са заразените и контактните им лица.

Контактни на заразените са и деца, но на този етап те са поставени под карантина. Ако бъде доказано, че и те са с положителни проби, тогава РЗИ ще предприеме мерки за установяване на контактните им съученици и учители и по преценка ще се налагат предпазни мерки на класове и училища, разясни д-р Лиляна Генчева, директор на РЗИ – Ямбол.

По указания контактните лица се изследват само, ако проявят симптоми или клиника на заболяването, уточни още д-р Генчева.

15 са хоспитализираните с Covid-19 в момента, 59 заразени са на домашно лечение, под карантина са 159 души.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!