Обратно към категорията

Ново разглеждане на делото срещу нападателите на таксиметров шофьор от Ямбол

Добавено на: 13.04.2021 09:32
   

Ново разглеждане на делото срещу нападателите на таксиметров шофьор от Ямбол предстои на 19 април в Бургаския апелативен съд, научи 999 от там.

Симеон Милков и Костадин Стоянов са признати за виновни в това, че на 11 декември 2017 г., около 20,30 часа в с. Дражево, са направили опит да отнемат сумата в размер на 52 лева от таксиметровия шофьор Апостол Вълчев, като са употребили сила и заплашване и деянието е придружено с опит за убийството на водача. Окръжен съд – Ямбол е осъдил Симеон на 16 години „лишаване от свобода“, а Костадин на 6 години „лишаване от свобода“, като наказанията трябваше да изтърпят при първоначален „строг“ режим.

С въззивно решение от 23 януари 2020 г., Апелативен съд – Бургас изменил атакуваната пред него първоинстанционна присъда, като е намалил наложеното на Костадин наказание от шест години на четири години и шест месеца и е заменил първоначалния “строг” режим на изтърпяване на наказанието с “общ”. В останалата част присъдата е била потвърдена.

Но на 1 март тази година, с мотива, че апелативните магистрати не са обсъдили в мотивите си обстойно свидетелските показания, Върховният касационен съд отмени решението на Апелативния съд и върна делото за ново разглеждане от друг състав от стадия на съдебното заседание.

Двамата нападатели все още са на свобода. Таксиметровите шофьори на няколко пъти организираха протести по този повод, като поискаха справедливост и по-сигурна защита.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!