Обратно към категорията

НСИ проучва използването на новите технологии в Ямбол, Бояново, Тенево, Джинот и Шарково

Добавено на: 01.04.2024 11:01
   

През периода април - юни 2024 г. Националният статистически институт стартира провеждането на анкетно изследване „Използване на информационни и комуникационни технологии в домакинствата и от лицата през 2024 година“. Изследването се провежда във всички държави-членки на Европейския съюз по обща методология, която отразява разпространението и използването на ИКТ в Република България и осигурява международна съпоставимост на резултатите.

Анкетната карта съдържа няколко модула, които събират информация за наличие и използване на интернет от домакинствата и лицата, електронно правителство, електронна търговия и др., както и въпроси, свързани със социално-демографските характеристики на домакинствата и лицата.

Aнкетьори от отдел „Статистически изследвания - Ямбол“ ще посетят избрани на случаен принцип домакинства за провеждане на персонални интервюта, легитимирайки се със служебна карта издадена от Териториално статистическо бюро - Югоизток.

Допълнителна информация относно провежданото изследване на територията на област Ямбол може да се получи на телефон 046/686 316 в Териториално статистическо бюро - Югоизток, отдел „Статистически изследвания - Ямбол“.

В област Ямбол ще бъдат анкетирани 84 обикновени домакинства и живеещите в тях лица на възраст между 16 и 74 навършени години. В област Ямбол изследването ще се проведе в град Ямбол, както и в селата: Бояново, Джинот, Тенево и Шарково.

По данни на същото проучване, проведено в област Ямбол за 2023 г. 79.2% от домакинствата имат достъп до интернет в домовете си, а 66.1% от лицата на възраст 16 - 74 навършени години използват регулярно интернет (всеки ден или поне веднъж седмично). Мъжете в областта са по-активни от жените, като 67.9% от тях използват редовно интернет, при 64.1% за жените.

Най-активни потребители на интернет в област Ямбол са лицата с висше образование (100.0%). На второ място се нареждат лицата със средно образование (72.3%). С най-малък относителен дял на лицата, използващи интернет, са тези с основно и по-ниско образование (44.4%).


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!