Обратно към категорията

Няма закрити паралелки за прием в осми клас след първо класиране

Добавено на: 14.07.2020 08:21
   

Няма закрити паралелки за прием в осми клас след първо класиране, съобщи „Делник“, позовавайки се на началник Регионалното управление по образованието Стойко Стойков, след като вчера излязоха резултатите от първото класиране. Над 210 ученици не са участвали в класирането заради неподадени заявления и поправителни изпити, затова не са закрити паралелки дори и да не са събрали изискващия се минимален брой ученици.

Общо 915 ученици, завършили 7 клас, са подали заявления за участие в първото класиране за 45 паралелки за прием в осми клас.

Отделно 56 ученици от други области са подали заявление за класиране в ямболски училища. 53 са учениците с поправителни изпити, а 164 са неподалите заявление за класиране.

12 ученици от Ямболска област кандидатстват в национални училища или в чужбина.

Записването след първи етап е до 16.07.2020 г. включително в училищата, в които учениците са класирани.

Класираните ученици се записват в VIII клас в съответното училище, като подават необходимите документи – заявление по образец на училището, оригинал на свидетелство за основно образование и оригинал на медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика – за кандидатстване по специалност от професионални гимназии и професионални паралелки в профилирани гимназии, обединени и средни училища.

Учениците, които не са класирани по първо желание, имат право да участват във второ класиране. Те подават заявление за участие във втори етап в училището, в което са класирани на първи етап. В този случай ученикът запазва мястото си от първи етап или се класира на по-предно свое желание. Срокът за подаване на тези заявления също е до 16.07.2020 г. включително.

Учениците, които на първия етап на класиране не са приети никъде, не подават заявление и автоматично участват във втори етап на класиране.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!