Обратно към категорията

Областният управител се срещна с новия регионален мениджър на EVN в България

Добавено на: 11.02.2021 18:06
   

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов се срещна и разговаря с новия регионален мениджър на EVN в България Александър Сипек. На срещата взеха участие още членовете на Борда на директорите на компанията Калина Трифонова и инж. Здравко Братоев.

Областният управител още в началото изрази желанието и увереността си, че доброто сътрудничество между държавната институция и електроразпределителната компания и при новото ръководство ще продължи в полза на жителите на областта. В тази връзка Александър Сипек представи направените от EVN инвестиции в областта през 2020 година, които са в размер на 4,1 млн. инвестиции в инфраструктура, нова и обновена мрежа, в трафопоста и станции…

По време на разговора областният управител постави няколко основни въпроса и проблема пред новият регионален мениджър, които касаят областта. Димитър Иванов акцентира върху добрите взаимоотношения и комуникация, съответно бързо решаване на конкретни проблеми при поставяне на въпросите директно към висшия мениджмънт. Като отправи предложение за ефективна работа и на местните структури на компанията, с цел по бързо разрешаване на местни проблеми. За целта г-н Сипек поиска съдействието на областния управител за организиране на срещи с местната власт в областта за обговаряне на проблемите и възможното тяхно решение.

Двете страни разговаряха и за необходимото, приоритетно изграждане на трафопост за нуждите на новата болница в Ямбол. Димитър Иванов подчерта значимостта и важността на този проект за жителите на Ямбол и областта и получи готовност за съдействие и бързи действия от страна на EVN. Има готовност и за бързи съгласувателни процедури от страна на компанията относно проекта за Водния цикъл в Ямбол и Елхово, чието начало се очаква в началото на месец март.

От електроразпределителното дружество изразиха благодарност за съдействието от страна на областния управител и задоволство от реализацията в Ямбол на дуалното обучение, което дава и за тях като компания вече много добри резултати.

-------------------

Кметовете на Кабиле, Дражево и Хаджи Димитрово се срещнаха с ръководството на Електро разпределителното дружество в района.

По повод зачестилите токови удари и прекъсване на електрозахранването в района на селата Кабиле, Дражево и Хаджи Димитрово, областният управител Димитър Иванов организира среща на кметовете на населените места с новият регионален мениджър на EVN в България Александър Сипек, Калина Трифонова и инж. Здравко Братоев.

И тримата кмета Георги Динев, Дяко Дяков и Тодор Тодоров описаха проблемните ситуации с токови удари и спиране на електрозахранването, които зачестиха от началото на новата година в населените места от община „Тунджа“. Това се случва за пръв път в такива размери през последните 7-8 години, подчертаха кметовете. Това не планирано спиране на електричеството води след себе си както проблем за битовите абонати, така и за малките бизнес производства в района. Особено проблемно бе в този период за протичащото онлайн обучение на учениците в тези три населени места.

След направените сигнали от страна на областния управител, инж. Братоев от EVN информира за извършената от него проверка, направени констатации и взети мерки. Действително от компанията са установили завишено изключване на тока е периода от началото на януари до 9 февруари. Установени са няколко проблема, които са довели до тези аварийни ситуации. Проблеми има в някой чужди технически съоръжения, като например депото за отпадъци, където има голямо събиране и прелет на птици. В периода е имало и редица ремонти на мрежата на ИСО, които също са довели до спиране на ел.захранването.

От 9 февруари няма вече аварийно спиране и токови удари поради въведената нова схема на захранване, информира инж. Братоев. Другото важно, което предприемат специалистите от EVN е в следващите 45-50 дни монтиране на птицепротектори около сметището, които ще спират навлизането на птици и прекъсване на ел.захранването в района.

Областният управител Димитър Иванов благодари за взетите мерки и за прекия диалог с кметовете на населените места от засегнатите райони.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!