Обратно към категорията

Обновяват обзавеждането в детския отдел на Регионалната библиотека „Георги Раковски“ в Ямбол

Добавено на: 13.10.2023 07:34
Снимки: Регионална библиотека "Г. С. Раковски" Ямбол
   

С ново оборудване и обзавеждане детският отдел на Регионалната библиотека „Георги Раковски“ в Ямбол ще посреща скоро своите малки читатели. Обновяване на този сектор не е правено повече от 20 години, съобщи за БТА директорът на културната институция Димитър Бечев.

Детската читалня ще придобие нова и модерна визия. Оформя се специален кът за най-малките, с интересен и раздвижен цветен дизайн. В читалнята ще има мебел с формата на автобус, барбарони за сядане, малки столчета и масички, на които децата и родителите могат да сядат, разглеждат и четат, обясни той.

„Основният проблем обаче остава недостатъчно голямото помещение за детския отдел. Библиотеката е с изцяло изчерпан пространствен капацитет. Това не е сграда за библиотека, а сграда, преустроена за библиотека през 1978 година“, припомни директорът ѝ.

По думите му още през 1987 г. е имало идея да започне строителство на библиотека в Ямбол - на мястото на събореното бивше училище „Иван Вазов“, в централната градска част. „Проектът още стои при нас, но промените, които са настъпили, много бързо са блокирали изпълнението му“, коментира той.

Ремонтът е по проект "Съвременната библиотека - между традициите и новите технологии". Стойността му е 10 000 лева. Очаква се да приключи до края на 2023 г. , като финансирането е осигурено от Министерството на културата.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!