Обратно към категорията

ОбС - Ямбол прекрати процедурата по заема от 9 млн. евро

Добавено на: 13.12.2019 16:32
   

Окончателно е прекратена процедурата по облигационния заем от 9 млн. евро. Това стана с решение на Общински съвет-Ямбол, по предложение на кмета Валентин Ревански.

Решението за откриване на процедурата за поемане на дългосрочен дълг от община Ямбол в размер на 9 млн.евро чрез емитиране на общински облигации, беше взето през декември 2018 г. от действащия тогава Общински съвет. С ново решение от м.юни 2019 г. тогавашният Общински съвет взе решение за временно преустановяване на процедурата до конституирането на новия Общински съвет.

„Установихме завишаване на прогнозните цени на част от обектите. Така, че трябва да се направи прецизен анализ на обектите, които ще бъдат включени в инвестиционната програма на общината“, заяви кметът Валентин Ревански на днешното заседание на Общинския съвет. Той допълни и че е провел разговори с изпълнителния директор на фонд ФЛАГ Надя Данкинова. „Има много по-изгодни финансови инструменти, за които би могло да ни бъде отпуснат заем“, заяви още кметът Ревански.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!