Обратно към категорията

Община Болярово разширява програмата "Топъл обяд"

Добавено на: 09.05.2020 09:17
   

От 11 май Община Болярово започва реализацията на одобрения за финансиране от Агенцията за социално подпомагане проект по Целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“, съобщи заместник-кметът Нина Терзиева.

Проектът ще се реализира в 20-те населени места на общината до 19 юни 2020 година. Потребителите, които ще ползват услугата по проекта, са 170 души, които в момента не ползват подобни социални услуги на общината.

Проектът ще подпомогне лица от уязвими групи, които трудно осигуряват средства и не могат сами да задоволят ежедневните си потребности от храна в настоящата ситуация, което ще доведе до ограничаване разпространението на болестта.

Според предварителните проучвания, най-многобройна е групата на лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване, не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

От помощта ще могат да се възползват и - лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина, както и  уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната.

Храната ще им бъде доставяна до дома от частна фирма, която ще изпълнява услугата като кетъринг.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!