Обратно към категорията

Община Болярово започна дарителска кампания за наши сънародници в Украйна

Добавено на: 22.03.2022 13:15
   

Община Болярово започна дарителска кампания за наши сънародници в засегнатите от войната райони в Украйна. Първите дарения са насочени към село Малък Буялък (сега на украински: Іванове) в Красносилска териториална общност, Одеска област. Това селище е създадено през 1801 г. от жители на боляровското село Кючук /Малък/ Боялък – днешното Малко Шарково, които са потърсили спасение от тогавашните кърджалийски банди в Бесарабия. Днес там живеят около 1700 души. От разговор между ръководството на община Болярово и ръководството на село Малък Буялък, вследствие на военните сражения и обсади в западна Украйна, има сериозен недостиг на хранителни продукти, медикаменти, материали за лична хигиена, в това число и памперси за деца.

Освен с Малък Буялък, историята на Болярово е тясно свързана и с украинските селища Благоево (Голям Боялък), дъщерните му села Петровка (Боялък), Верхний Куяльник, Нижний Куяльник, Уляновка, Шарово (Шерове), както и с Кубанка, Бакалово, Знаменка, създадени също от преселници от нашите села Шарково, Малко Шарково, Мамарчево, Крайново, Странджа и др.

Парични дарения за тези хора се събират на дарителската сметка на Община Болярово в IBAN BG04UBBS88888433498000 BIC UBBSBGSF в Обединена българска банка - клон Елхово, Код за дарение 445100, за сънародниците ни в Украйна. За други дарения можете да се обадите на телефони 04741/69-01, 04741/69-02, 04741/69-03. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!