Обратно към категорията

Община Стралджа вече ще подпомага семейства с репродуктивни проблеми

Добавено на: 07.04.2020 11:50
   

Община Стралджа вече ще подпомага семейства с репродуктивни проблеми, научи 999. На тях, както и на лица и семейства, пострадали от бедствия, аварии, пожари и други природни бедствия ще бъде отпускана еднократна помощ до 500 лева.

Това е записано в новия Правилник за реда и начина за отпускане на еднократна финансова помощ на жители на община Стралджа, който беше утвърден от Общинския съвет. Мотивите му за неговото приемане са невъзможността на Община Стралджа да удовлетвори всички постъпили искания на граждани за отпускане на еднократна финансова помощ, както и големият брой молби, подадени без основание от едни и същи хора, обясни по време на заседанието д-р Дора Костова – председател на временната комисия за изготвяне на правилника.

Гражданин на Община Стралджа, получил еднократна финансова помощ, не може да подава ново искане през следващите 2 бюджетни години, освен, ако не е пострадал от бедствена ситуация, се посочва още в правилника. Максималният брой помощи, които едно физическо лице може да получи пожизнено от общината, е три пъти.

Бюджетът за помощи ще бъде одобряван заедно с годишния бюджет на общината или при неговата актуализация. По този начин общинските финансови средства ще бъдат по-ефективно и целесъобразно предоставяни на нуждаещите се жители от община Стралджа, посочи още Костова.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!