Обратно към категорията

Община Стралджа въвежда режим на уличното осветление

Добавено на: 18.01.2022 13:44
   

Заради шоковото поскъпване на електроенергията, община Стралджа въвежда режим на уличното осветление. „Ще започнем от град Стралджа, където лампите вече ще се включват по-късно и ще се спира с осветлението по-рано сутрин”, коментира в социалната мрежа Атанас Киров – кмет на община Стралджа.

„Последната сметка за ток на общината е  80 000 лева. За същия период година назад сме платили 27 000 лева. Как да се справим с това? Да вдигаме данъци? Не! Докато мога, аз няма да свалям и последната риза от гърба на моите съграждани. Затова, на първо време решихме да въведем режим на уличното осветление”, допълва Киров.

За да се гарантира сигурността на гражданите силите на общинската охрана и полицията ще бъдат удвоени. „И сега, вместо с тези 50 хил лева разлика в сравнение с 2020 да оправим улица в някое населено място, ние ще трябва да ги плащаме за сметка за ток. Същата е ситуацията и в училища и детски градини в общината. Надявам се на бързи и адекватни мерки от страна на държавата”, казва в публикацията си кметът на община Стралджа.

На този етап в останалите общини в областта не се обмислят подобни мерки.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!