Обратно към категорията

Община „Тунджа“ награди 27 дейци на образованието и културата за 24 май

Добавено на: 21.05.2021 15:57
   

Община „Тунджа“ отдаде признание на заслужили просветни и културни дейци. В навечерието на 24 май - Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, на открито, бяха връчени наградите, присъдени с решение на Общински съвет „Тунджа“ и със заповед на кмета на общината Георги Георгиев.

„…На този ден значимите личности сте Вие – хората на духа в община „Тунджа“, обърна се към присъстващите кметът Георги Георгиев и открои приноса на всички:

„Учители, прекланяме се пред Вашия труд и святото Ви дело, защото вие сте носители на знанието за нашите деца, защото ги учите с любов и разбиране, защото се раздавате без да пестите енергия, за да имат те по-добро бъдеще.

Благодарим Ви, че удържахте на изпитанието да образовате децата в условията на пандемия и доказахте, че като истински просветители можете да се справите с всяка ситуация.

Благодарим и на Вас, читалищни деятели, че съхранявате традициите в нашите тунджански села, че възпитавате обич към книгите и към знанието, че сте пазители на тунджанския дух.   

Прекланяме се и пред Вас, тунджански творци, че съумявате да не губите вдъхновение и творчески живец и продължавате да творите всеки в своето изкуство, напук на пандемията, доказвайки че духът е по-силен от всяко изпитание“.

Той им пожела здраве, сили и устрем, за да продължат единни да вървят към „светли бъднини“ в община „Тунджа“.

Голямата награда за наука, образование и култура „Джон Атанасов“ беше присъдена на Румяна Великова - старши учител в начален етап в Средно училище „Св. Паисий Хилендарски“, с. Скалица, която 39 години работи в учебното заведение.

С вълнение тя благодари за признанието и сподели, че приключва учителската си кариера с гордост, че е работила с любов към децата и с всеотдайност само в това училище.

С решение на Общински съвет бяха връчени 7 златни и 4 сребърни гербове на община „Тунджа“, а със заповед на кмета Георги Георгиев 9 души бяха наградени с почетен знак - плакет, връчени бяха и 6 грамоти.

Представители на Мъжко трио „Овчарица“ от с. Овчи кладенец благодариха с песен за присъдената им награда.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!