Обратно към категорията

Община Тунджа: Няма да се спират курсове на междуселищния транспорт

Добавено на: 27.11.2019 19:05
   

„Твърденията, че ще се редуцират курсове по различни направления на междуселищния транспорт в община Тунджа са невярни“. Това заявиха от администрацията след запитване на 999.


В редакцията получихме множество сигнали, че превозвачите имат намерение да спрат някои от курсовете към околните села. Това наложи да се обърнем към община Тунджа.

„В администрацията не са постъпвали заявки за подобни намерения от страна на превозвачите“, заяви Георги Чалъков – зам. кмет на Тунджа.


Засега не се изпълнява линията Ямбол – Тополовград поради изтекъл договор с превозвача. Въпреки, че автобусът обслужва села в община Тунджа, курсът е от квотата на община Ямбол. Очаква се от градската администрация да бъде поискана т.нар. спешна мярка от Областния управител и линията да се възстанови до подписването на нов договор, допълни Чалъков. Разговор в тази посока вече е проведен между двете общини.


По думите на зам. кмета на Тунджа продължава обследването на пътникопотока чрез физическо преброяване на пътниците в междуселските автобуси. Това се извършва с цел задаване на адекватни условия в конкурса за междуселищен транспорт, който се очаква да бъде обявен през първото тримесечие на 2020 г.

999


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!