Обратно към категорията

Община „Тунджа“ откри нова сграда на детска градина в с. Роза

Добавено на: 02.06.2023 07:07
   

Нова сграда на детска градина откри Община „Тунджа“ в с. Роза точно на Първи юни, като най-големия подарък за децата за техния празник. Тя е изградена и напълно оборудвана по съвременните стандарти и изисквания. В нея са инвестирани над 543 000 лв. общински средства за проектиране, строителство и оборудване. Откриването съвпадна и с отбелязването на 60 г. от създаването на ДГ „Звездица“ с. Скалица, част от които са и двете групи в с. Роза, които също празнуват 60 годишнина.

В началото на това съзидание е човешкият разговор, в който през 2021 г., заедно, положихме основите на създаване на нова детска група и сграда за нея в село Роза, като обща и споделена кауза в името на децата“, припомни предисторията кметът на Община „Тунджа“ Георги Георгиев в приветственото си слово и допълни, че новата сграда е общностно дело, на което са се посветили и са работили заедно ръководството на общината, родители, екипа на детската градина, кмета и жителите на селото, общинските служители, архитекти, проектанти и строители, за да сътворят заедно прекрасната мечта на децата на село Роза.

Кметът на с. Роза Марко Стоянов определи като голямо събитие откриването на нова сграда на детската градина, която не отстъпва по нищо на детските заведения в големите градове, а това значи, че в селото има деца, има млади хора, има живот.

Родителите на малчуганите от група „Дъга“, които ще се обучават в новата сграда, връчиха благодарствено писмо на кмета Георги Георгиев, в което му благодарят, че децата им ще имат възможността да се обучават в съвременна, модерна, уютна и красива сграда.

Молебен за здраве и водосвет за освещаване на новата сграда отслужи отец Жельо, а лентата прерязаха кметът на общината, кметът на селото и директорът на детската градина.

Децата от група „Дъга“ също бяха подготвили изненада – те подариха на кмета изработен от тях постер и поздравиха гостите с танц по песента на групата.

Гости на празника бяха областният управител Георги Чалъков, председателят на Общински съвет Нели Славова, директорът на РЗИ – Ямбол Радостина Колева, старши експертът по предучилищно образование в РУО – Ямбол Татяна Славова, Георги Василев, управител на фирмата изпълнител на строителния надзор, общински съветници, кметове и кметски наместници, директори на училища и детски градини в община „Тунджа“ и много родители и жители на с. Роза.

Всички присъстващи имаха възможност да видят в какви условия ще се обучават децата в новата сграда.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!