Обратно към категорията

Община „Тунджа“ откри тържествено новата учебна година

Добавено на: 15.09.2022 17:10
   

В истински празник за селата, в които има образователни институции, се превърна първият учебен ден в община „Тунджа“.

Новата учебна 2022-2023 г. беше официално открита в 10 общински училища и в 5 детски градини с целодневни детски групи в 17 населени места на общината.

В училищата бяха организирани тържества за първия учебен ден, обединили местната  общност – представители на общината, на кметството, на читалището, родители, учители и ученици.

Детските градини и целодневни групи също организираха празници за началото на новата учебна година.

Близо 1500 деца и ученици ще се обучават в детските и учебни заведения на общината.

Всички 123 първокласници получиха подарък от община „Тунджа“ и от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – книжка с любими детски приказки с обръщение от кмета на общината Георги Георгиев и комплект с всички необходими ученически принадлежности.

Осмокласниците в Обединено училище „Васил Левски“ – с. Тенево и Средно училище „Св. Паисий Хилендарски“ с. Скалица получиха еднократно финансово стимулиране, средствата за което са осигурени от благотворителния фонд.

Във всички училища е организирано целодневно обучение, за учениците в тях общината осигурява безплатно закуски, обедно хранене и транспорт.

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Веселиново посреща новата учебна година с обновена спортна площадка – на този етап тя е  асфалтирана, а до месец ще бъдат монтирани и спортните съоръжения. В ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Бояджик е извършен цялостен ремонт на коридорите, в който активно са се включили и самите учители, работи се по оборудването на нови кабинети на психолога и на ресурсния учител.

Останалите учебни заведения също посрещнаха учениците си освежени и обновени. В ОУ „Христо Ботев“ продължава ремонтът на покрива, но това няма да попречи на учебните занятия.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!