Обратно към категорията

Община „Тунджа“ подготвя богата празнична програма за Деня на общината

Добавено на: 27.03.2023 16:06
   

Община „Тунджа“ подготвя богата празнична програма за Деня на общината, за да може празникът да обхване повече населени места и да достигне до най-много тунджанци.

Една от първите празнични прояви е бизнес форум на тема „Финансиране на българския бизнес чрез схеми за подпомагане и грантове за инвестиции“, който ще се проведе на 6 април от 13 часа в к-с „Екатерина“.

Празничната пограма включва Тунджански театрални дни - Драматичен театър „Невена Коканова“ ще гостува на община „Тунджа“ с пиесата „Хитър Петър“ по Маргарит Минков, а децата на „Тунджа“ ще посетят постановката на Държавен куклен театър „Георги Митев“ - „Цар Лъв“.

По желание на жителите по населени места ще се проведат концерти на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ под надслов „Тунджански напеви“ и концерти на певицата Вили Русева с мото „Любима Тунджанска земя“.

В рамките на Тунджанските литературни дни са предвидени срещи с писатели по населени места и заключителна среща на 13 април в Ямбол, озаглавена „С топлия дъх на чернозема“.

Част от програмата е и Фотоизложбата „Духовните съкровища на Тунджа“ на фотографа Стефан Каменов. Тя ще бъде открита в двора на новопостроения храм „Покров на Пресвета Богородица“ с. Завой, а след това и в НЧ „Просвета-1910“ с. Тенево.

За Международния дан на авиацията и космонавтиката децата на община „Тунджа“ гостуват на Авиобаза „Безмер“, в с. Ботево ще бъде открита възпоменателна плоча-барелеф на д-р Кирил Кирязов, на стадиона в с. Кабиле ще се проведе детски празник „Пъстър Великден“, а в с. Роза - фолклорен празник „Онче-бонче“ по повод 60 години Детска градина „Звездица“, с. Скалица, част от които са и детските групи в селото.

Социалните услуги на община „Тунджа“ ще се включат в празника с концерт „Великденско настроение“, който ще се проведе в с. Калчево.

На 18 април в сградата на общината директорът на „Местни данъци и такси“ Таня Христакиева ще открие втората си изложба „Тунджанско утро“.

На 19 април ще бъдат връчени наградите в конкурса „Красива си земя тунджанска и стипендии на ученици и студенти.

И тази година част от празничната програма ще бъдат общинските празници „От Цветница до Гергьовден“ в с. Генерал Инзово, „За хляба наш“ с. Симеоново, „Хоро се вие, песен се пее“ в с. Тенево.

Кулминацията на празника ще бъде на 21 април. Програмата за този ден включва изложение „Произведено в Тунджа“, тържествена сесия, на която ще бъдат връчени наградите за празника на общината, тържествена церемония и Тържествен концерт под надслов „Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ и приятели“.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!