Обратно към категорията

В Община Тунджа представиха проект за повишаване на гражданската активност сред младежите

Добавено на: 11.11.2022 15:07
   

Община „Тунджа“ в партньорство със Сдружение „Евроклуб Жена“ започна изпълнението на дейностите по проект „МОСТ – Младежки омбудсмански съвет Тунджа - повишаване активното участие на младежите в местното развитие“ (№ BG05SFOP001-2.025-0044). Това стана ясно на първата пресконференция по проекта, която беше проведена в община „Тунджа“ пред младежи, представители на общинска администрация и на бизнеса.

„Приехме да бъдем партньори по проекта, защото за нас младежите и активното им участие в живота на нашата тунджанска общност винаги са били от съществено значение и наш приоритет, не случайно организираме Международен младежки фестивал в с. Безмер“, каза в приветствието си кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев. Той сподели, че чрез проекта общината се надява да подобри взаимодействието с тунджанските младежи и да се установи механизъм общинска администрация по-лесно и бързо да получава техните предложения и идеи.

Ръководителят на проекта Даниела Илчева представи дейностите. В момента се осъществява проучване сред младите хора в община „Тунджа“ и сред общинска администрация за участието им в политиката за общинско развитие.

Предстои да бъде извършен документален преглед на добри практики за повишаване на гражданското участие на младите хора в политиките на местно ниво, след което ще бъде изготвен и анализ за подобряване на това участие.

В дейностите по проекта е планирано да се подготви наръчник “Активно партньорство между младежки НПО и публичната администрация, като предпоставка за добро управление“, който ще бъде достъпен онлайн.

През последните 7 месеца от проекта ще бъде създадена пилотна комисия МОСТ – Младежки омбудсмански съвет Тунджа, която ще бъде механизъм за генериране на предложения за формиране на младежки политики и задържане на младите хора в община „Тунджа“. В няколко населени места комисията ще проведе срещи с млади хора, за да ги провокира да дават идеи и предложения. Членовете на тази комисия ще дават дежурства в община „Тунджа“, за да консултират младите хора и да приемат предложения от тях.

Общата стойност на проекта е 59 940 лв., като финансирането е 100% безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Добро управление 2014-2020“, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд (ЕСФ). Продължителността на проекта е 12 месеца.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!