Обратно към категорията

Община Тунджа ремонтира читалище и детска градина по Проект „Красива България“

Добавено на: 21.03.2024 10:05
   

През изминалата седмица община „Тунджа“ депозира две проектни предложения по Проект „Красива България“.

Едното проектно предложения е по Мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места” с наименование „Ремонт на сградата на Народно читалище „Пробуда-1930“, втори етап: подмяна на дограма и вътрешен ремонт на помещения“, с.Болярско, Община „Тунджа“ и е на стойност 169 217 лв. с ДДС. Общата цел проекта е да се подобри достъпа до културни услуги за местните общности, а конкретни цели на проекта са:

- Подобряване на условията за осъществяване на културни и социални дейности в читалището;

- Подобряване на съществуващата инфраструктура и осъществяване на подкрепа за съхраняване на сградата, като местен общностен център с културнопросветна , информационна, социална и гражданска функция.

Второто проектно предложение е по Мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура”, с наименование „Ремонт на сградата на детска градина „Кольо Тенев“, находяща се в УПИ XVII-206, кв.26 по ПУП на с.Тенево, Община „Тунджа“ и е на стойност 238 757 лв. с ДДС. Целта на проектното предложение е обновяване и модернизиране на образователната инфраструктура на община „Тунджа“ за осигуряване на качествен образователен процес, равен достъп до възпитание и образование и преодоляване на образователните дефицити чрез повишаване на качеството на живот и работна среда за местните общности за балансирано и устойчиво социално и икономическо развитие. Специфичните цели на проектното предложение са:

- Създаване на по-добри условия за качествен образователен и възпитателен процес чрез прилагане на мерки за обновяване на обект от образователната инфраструктура;

- Подобряване микроклимата в сградата с обществено значение и повишаване качеството на работната среда;

- Повишаване качеството на живот на местните общности.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!