Обратно към категорията

Община „Тунджа“ и село Голям манастир възродиха събора в местността „Църквичката“

Добавено на: 14.06.2021 14:47
   

Община „Тунджа“ и село Голям манастир възродиха събора в местността „Църквичката“ след едногодишно прекъсване. 

На 13 юни край изградения през 2016 г. параклис „Св. Атанасий Велики“ отново се събраха стотици за дванадесетото издание на Събора на българи и гърци с корен с. Голям манастир. За събора община „Тунджа“ поднови пространството с изграждането на нови пейки и маси.

Наложените строги мерки към гърците заради пандемията не им позволиха да присъстват на събора, но от българска страна традицията беше спазена.

Гости на събора бяха областният управител Георги Чалъков и неговият заместник Драгомир Димитров, председателят на Общински съвет Нели Славова, кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, негови заместници и секретарят на общината. 

Домакинът – кметският на село Голям манастир Славчо Иванов приветства всички участници, защото с присъствието си помагат за обновяването на смисъла и духа на този празник.

„Народните събори са сърцето и душата на българина, затова трябва да тачим и пазим такива вековни традиции“, каза в словото си кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев.

Самодейците от община „Тунджа“ и Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ направиха още по-запомнящ се празника. В програмата участваха певческата група „Ретро Акбунарки“ към НЧ „Н. Й. Вапцаров-1926“ с. Генерал Инзово, мъжката певческа група „Овчарица“ към НЧ „Мисъл“ с. Овчи кладенец и женска група за автентичен фолклор към същото читалище. В празника се включиха самодейци от с. Голям манастир и певци от Фолклорен ансамбъл „Зорница“ – Стара Загора.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!