Обратно към категорията

Община Ямбол окончателно спира процедурата за заема от 9 млн. евро

Добавено на: 11.12.2019 11:20
   

Процедурата за облигационния заем от 18 милиона лева, които искаше да тегли бившето общинско ръководство на Ямбол, да бъде прекратена окончателно и всички действия по нея да бъдат преустановени. Това предложение на кмета Валентин Ревански ще обсъждат общинските съветници на предстоящото си заседание на 13 декември.

Припомняме, че решението за заема чрез емисия на общински облигации беше взето от мнозинството в бившия вече Общински съвет в последните дни на 2018 г. Последва инициатива на опозицията в съвета и на граждани за организиране на местен референдум, която мнозинството отхвърли. Въпреки протестите на гражданите, бившият кмет Георги Славов подписа договор през април с Обединена българска банка и й възложи подготвянето на документацията по емитирането на общинските облигации и предоставянето на заема от 18 милиона лева. На 24 юни банката предостави исканата от нея документация и съответно си получи заплащането за това. Два дни по-късно, по предложение на Георги Славов, съветниците гласуваха тегленето на заема да бъде отложено. Мотивите на бившето ръководство за този заем бяха планирана мащабна инвестиционна програма за видеонаблюдение в целия град, ремонти на улици, както и обособяване на нови паркинги в централната градска част.

„В качеството си на кмет на Община Ямбол и отговорностите, които съм поел към гражданите, осъзнавам, че с реализирането на тези проекти ще се подобри значително състоянието на инфраструктурата. Но се касае за поемане на задължение в размер на 9 милиона евро и създаване на финансови ангажименти за период от над 10 години“, коментира кметът Валентин Ревански и допълва, че поставените цели трябва да бъдат приоритезирани, като се направи и финансов анализ за необходимите средства за тяхното постигане.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!