Обратно към категорията

Община Ямбол продължава мерките по вдигане на изоставени автомобили

Добавено на: 14.05.2021 17:25
   

Служители на СПООР при Община Ямбол продължават с мерките за освобождаване на територията на града от изоставени леки и лекотоварни автомобили. До момента са установени над 400 коли от този тип. Нарушителите са изоставили превозните си средства на зелени площи, тротоари и паркинги на територията на общината.

Предписания се поставят на превозни средства, които не са в движение, без технически преглед за последните 3 месеца и намиращи се на терени общинска собственост.

След облепяне на автомобилите със стикери собствениците имат срок от 14 дни сами да ги преместят в частен имот или да ги предадат на скрап. Ако това не се случи, след изтичане на срока колите ще бъдат репатрирани принудително на отредените за целта места.

Припомняме, че автомобили, паркирали в нарушение на разпоредбите на чл.168, ал.1 от Закона за движение по пътищата и на наредбите на Общински съвет - Ямбол, също се репатрират. Основните нарушения са свързани с неправилното паркиране в пешеходни зони, зони за отдих и спорт, детски площадки, автобусни спирки и др.

Паркингът за репатриране на автомобилите на територията на община Ямбол се намира в ж. к. „Хале", в близост до блок 8. Информация за репатрирани коли може да бъде получена на телефонен номер 0882 52 24 81.

Таксата за освобождаване на принудително отстранено пътно превозно средство, неправилно паркирано на територията на общината е 40 лв. с включен ДДС за всеки отделен случай.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!